Vilja Unna Vellamon nimijuhlaa vietimme 24.2.2008, ja se oli yksi niistä harvoista päivistä tänä talvena jolloin todella satoi lunta! Oikein kunnolla pyrytti.

Juhlissa läsnä olivat Viljan omat sisarukset (Veera 11v, Eetu 5v ja Enna 3v), me vanhemmat, kaikki isovanhemmat, minun Veljeni ja mieheni Veli perheineen, sekä tietysti kunniavieraina kutsutut kummit, Keith, Jyrki, Elina & Kimmo.

Vilja oli juhlan ajankohtana jo 4 kuukauden ikäinen, mutta meitä se ei haitannut, eikä Viljaakaan. Hän hymyilee ihanasti kaikille, ei vielä vierasta, ja osaa jo jutella ja seurustella, ja jopa nauraa kikattaa joskus ääneen. Jaksoi olla hereilläkin aika monta tuntia juhlien aikana, ja onneksi täällä riitti sylittelijöitä. Hurmaava pieni neitokainen, kaikista hankaluuksista huolimatta. (Kerron myöhemmin meidän allergiataistelusta, josta johtuva väsymys oli osasyynä siihen että järjestimme kummijuhlan vasta nyt.)

Kummeiksi olimme pyytäneet ja saaneet hyvät ystävämme, Vilja sai kolme (neljä) kummia (kaksi poikamieskummia ja yksi kummipariskunta). Juhla oli onnistunut, lämminhenkinen ja hetkittäin liikuttavakin. Ainakin Viljan äiti (siis minä) ja yksi kummeista itkeä tirauttelivat vuorotellen, minä lukiessani korttien runoja, avatessani lahjapaketteja (vaaleanpunaisille lahjanaruruseteillekin pitää toki itkeskellä ihan vähän) ja Keke-kummi lukiessaan Viljalle kirjoittamaansa puhetta. Itkeä voit sinäkin, kun luet sen puheen täältä: *snif* Liikuttava ja todella kaunis puhe, kiitos Keith!! Ja Vilja kuunteli niin kovin tarkkaan ja totisena isin sylissä istuen - jotenkin tuntuu että hän taisi ymmärtääkin mitä sanottiin!

Kiitos kaikille juhlijoille mukavasta juhlapäivästä!