Pieni Enna nousi tänään seisomaan ilman tukea! Istui eteisen paksulla villamatolla, yhtäkkiä vain kyykystä nosti pepun ylös lattiasta ja oikaisi jalkansa suoraksi :) Asento oli vielä aika etukeno, peppu takana ja kädet edessä, ja jalat vielä jonkun verran koukussa, mutta siitähän se lähtee! Hän teki tuon tempun parikin kertaa heti perään. Pienen pieniä uusia juttuja muitakin on tullut. Enna oppi pari päivää sitten naksuttamaan kielellään, se on sitten tosi hauska leikki. Myöskin satunnaisesti hän osaa osoittaa sormellaan missä lamppu on, joskus jopa äitiäkin. Keittiön kaappien (tai oikeammin laatikoiden) pitkiä vetimiä pitkin on helppo kävellä tukea vasten. Kaapin ovet ovat jo tosi helppoja avattavia, ja astiota alkaa lähteä alahyllyiltä vikkelien sormien kuljettamana pitkin lattioita. Tänään sain Ennan kädestä napattua sokerilusikan, hän oli avannut astiakaapin oven, ottanut nenänsä korkeudella olevasta sokeriastiasta lusikan, ja sirotteli iloisena sokeria lattialle.

Illalla Enna nousi puuron syötyään ruokapöydän tuolia vasten seisomaan, ja huomasi Eetun tuolille kylvämät suklaakakun muruset. Niitä oli melkoinen kasa, ja Enna näperteli ne kaikki pienillä sormillaan todella näppärästi pinsettiotteella suuhunsa, yksi kerrallaan :) Ja nauroi niin leveästi, taisi olla aika iloinen ja hyvänmakuinen löytö.

gallerypic.php?id=32052

Tänä aamuna löytyi myös eilistä hirvipataa lattialta, eetun lautaselta tippunut ohut lihalastu, joka oli yön aikana kuivahtanut koppuraksi, sitäkin Enna vähän aamusella maisteli, mutta äiti otti sen sitten pois, kun se oli aika suolaista ja pippurista noin pienelle. Kaikki menee suuhun mitä lattialta löytyy, onneksi ei ole allergioita!