Saunan jälkeen me makailtiin sängyllä vierekkäin, iso ja ihan pienenpieni ihminen. Sinä imit minusta maitoa janoosi, kostea iho ihoa vasten me puhuttiin toistemme suuhun.

Sinä sanoit: "grlll, höö", katsoit minua silmiin. Minä vastasin samoin, ja sinun silmäsi tuikkivat hymyä. Luottavaista vauvanhymyä, riemua, elämäniloa: tämä maailma on hyvä paikka, äiti on turvallisen lähellä. Tässä ja nyt on koko sinun pieni maailmasi: hellä kosketus, äidin katse, lämmin maito. Äidin iso käsi vatsallasi, silittää, kokeilee pientä napaa, onko puhdas. Näprää pieniä varpaita, niitä kymmentä puolukanraakiletta, suukottaa niistä jokaista.

Ajattelen, että voi kun muistaisin tämän hetken aina. Etten unohtaisi kirkasta katsettasi, vauvantuoksuasi, pienenpieniä hentoja äännähdyksiä ja kuolaavaa suutasi, juuri tätä hetkeä. Voi kun tämän muistaisin, ja sinut, niin pienen mutta niin rakkaan!

Hetken päästä sänky täyttyy kuumankosteista, pienistä ja vähän isommista saunojista: kaikki haluavat olla sinun lähelläsi! Isin parta kutittaa nenääsi, vettä tippuu meidän molempien päälle. Isoveli vetää sinua kädestä, hymyilee ja kiljuu: "Miun oma pittusisto, ihana pittusisto!"

22198.jpg

Vastalöydetyt varpaat, ikää Ennalla kuvanottohetkellä noin 4½kk. Ihanat varpaat!!